Afbeelding
Foto: YouTube TEDx Talks

TEDxBreda zoekt pitchers voor strijd om plek op hoofdpodium

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - TEDxBreda houdt woensdagavond 13 maart een Pitch Night bij de Avans Hogeschool. Tien personen uit Breda en omgeving krijgen gedurende deze avond de kans om hun unieke idee in vijf minuten te pitchen aan een 150-koppig publiek.

De organisatie laat weten dat iedere deelnemer vrij is in het bepalen van de inhoud van de pitch, mits er geen commerciële boodschap in zit en/of gaat over pseudowetenschappen. Aangezien het doel is om mensen te verbinden worden alle pitches, net als de officiële TEDxTalks, in het Engels gegeven.

De pitches worden beoordeeld door een onafhankelijke jury waarna er een winnaar zal worden uitgeroepen. Deze winnaar krijgt een sprekersplek op het TEDxBreda 2019 podium om aldaar zijn of haar uitgebreide TEDx Talk te geven over het betreffende idee. Het idee van een TED-talk dragen is om inspirerende ideeën te verspreiden.

TEDxBreda is een afgeleid evenement van TED, (Technology – Entertainment – Design), een jaarlijkse bijeenkomst en die voor het eerst werd gehouden in 1984 in Californië. Sprekers mogen daar in maximaal 18 minuten een toegankelijke, inspirerende presentatie te geven over een thema, project, onderwerp of iets waarvan zij vinden dat het idee verspreid moet worden.

Enthousiaste pitchers kunnen hun idee in maximaal 250 woorden met passende titel vóór 17 februari 2019 insturen via pitchnight@tedxbreda.nl. Uit alle inzendingen worden de 10 meest inspirerende of aansprekende ideeën geselecteerd voor de Pitch Night.