Jethro Mashart.
Jethro Mashart. Foto: NAC PR

Linksback Mashart tekent eerste profcontract bij NAC

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - Jethro Mashart mag zich sinds 1 januari officieel speler van NAC Breda noemen. De 18-jarige linkervleugelverdediger tekende maandag zijn eerste profcontract dat hem voor de komende 2,5 jaar aan de club bindt. 

Mashart is geboren en getogen in Rotterdam, waar hij op jonge leeftijd lid werd van Spartaan '20. De linkspoot bleek een flinke dosis talent in huis te hebben waardoor NAC zich in 2014 meldde op Zuid. Mashart maakte vervolgens de overstap naar de Onder 15 van NAC en bewandelde daarmee dezelfde weg als Ferry van Vliet en Kenny van der Weg, beiden ex-Spartanen.

De tiener doorliep de verschillende jeugdelftallen en zou, gezien zijn jonge leeftijd, dit seizoen officieel nog speler zijn van NAC Onder 19. "De Rotterdammer is echter een schoolvoorbeeld van een speler die zich snel ontwikkelt", aldus NAC. Hij sloeg een aantal stappen over en maakte op 24 november 2018 zijn debuut in het eerste elftal. Mitchell van der Gaag gaf Mashart destijds een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Ajax. "Vanaf dat moment is hij een vaste gast in de selectie van het eerste elftal. Reden voor de clubleiding om hem nu een contract aan te bieden." 

De 18-jarige Mashart is trots op zijn eerste profcontract, laat hij op NAC.nl weten. "Deze dag is echt een hoogtepunt voor mij. Een beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren. Het is in de laatste maanden echt heel snel gegaan. Ik hoopte natuurlijk al die tijd om ooit mijn debuut te maken in het eerste elftal, maar dat het tegen Ajax al zou zijn had ik niet helemaal verwacht. Het smaakte meteen naar meer en ik ben nu nog gemotiveerder om een vaste waarde te worden in NAC 1. Voor nu is het belangrijk dat ik dit vast blijf houden en iedere dag hard blijf werken om beter te worden."