Foto: Nikki Pommer

Bredase Nikki Pommer winnaar ‘Different is Better’ Award Jonge 100 2018

BREDA -  Nikki Pommer is de winnaar van de ‘Different is Better’ Award van de Jonge 100 2018. Visionairs was de categorie waar Pommer eigenlijk voor genomineerd was, maar uiteindelijk ging zij er dus met een andere prijs vandoor.


De Jonge 100 is een lijst die jaarlijks wordt opgesteld door Ondertussen.nl en is dé lijst van de meest veelbelovende en inspirerende jongeren van 18 t/m 25 jaar in Nederland. De uitreiking van de awards vond plaats in Amsterdam.

De jongeren op de lijst waren ingedeeld in vijf categorieën: Businesshero’s, Superhumans, Idols, Champions én Visonairs. “Hoofdsponsor Lenovo geeft elk jaar een extra prijs weg onder alle genomineerden. Dit is de ‘Different is Better Award’, voor jongeren die niet het geijkte pad lopen en daarmee anderen weten te inspireren”, vertelt Pommer.

Zij ging van voortijdig schoolverlater naar succesvol ondernemer en auteur. Het klinkt als een sprookje, Pommer weet het voor elkaar te boksen. In 2018 schreef ze en gaf ze haar debuut 'De wijze lessen van een twintiger uit', in eigen beheer wel te verstaan. In dit boek spreekt ze openhartig over haar ervaringen met een burn-out, en staan onderwerpen zoals persoonlijke groei en minimalisme centraal. In de laatste twee maanden van 2018 wist ze het communicatiebureau New Vibes op te richten.

De jury oordeelde dan ook dat ze hopen dat Pommer doorgaat met het inspireren van andere jongeren om hun eigen pad te volgen. Pommer is behoorlijk in haar nopjes met de prijs. “Een bevestiging dat ik het dus wél kan, ondanks allerlei vervelende reacties die ik vaak genoeg gekregen heb omdat ik besloot te stoppen met school.”

Jongeren die ook in de prijzen vielen waren Ajax-captain Matthijs de Ligt (19), oprichter van The Ocean Cleanup Boyan Slat (24), acteur Bilal Wahib (19), oprichter van huiswerkplatform De Toekomst Darine El Houfi (21), mede-oprichter van Grenzelooswerk.nl Casper Lemmen (25) en dus Nikki Pommer.

Pommer is ook nog de enige vrouwelijke winnaar. “Ook weer een manier om te onderscheiden”, zegt Pommer met een knipoog.