Afbeelding

Funkerman: 'Tiësto gaf mij als eerste een kans als DJ'

Door: Robbert Temmen Cultuur

BREDA -Tijs Verwest viert 17 januari zijn verjaardag. De wereldster uit Tuinzigt wordt 50. Als DJ Tiësto vliegt hij nog steeds de wereld over, maar Breda blijft zijn ‘hometown’. Hoe zien Bredase dj’s Tiësto, wat is hun favoriete track en wat is zijn bijdrage aan dancemuziek? Vandaag: Funkerman

Funkerman, eigenlijke naam: Ardie van Beek kent Tiësto al van jongs af aan. Hij is samen met DJ Fedde Le Grand en producer Raf Jansen één van de oprichters van Flamingo Recordings. Ardie haalde diverse keren de (internationale) hitlijsten met zijn tracks.

Wat betekent Tiësto voor jou?
"Ik ken Tiësto al heel lang. Hij is degene die mij als eerste een kans gaf als DJ. Samen hebben wij jarenlang gedraaid in de Spock in Breda. Daar ben ik dus wel erg blij mee en hij betekent nog steeds erg veel voor mij."

Wat betekent Tiësto voor de dance music?
"Hij is degene geweest die dance voor het eerst een andere status gaf. Voordat hij was doorgebroken was dance een soort ondergeschoven kindje. Dit was voor die tijd ook leuk hoor, maar ondertussen is dance uitgegroeid tot een volwassen stroming met een enorme wereldwijde aanhang. Ik denk dat dit ook zeker te danken is aan Tiësto."

Waar denk je het eerste aan als je de naam Tiësto hoort?
"Als ik de naam Tiësto hoor denk ik het eerst aan Tijs."

Wat is jouw favoriete track van Tiësto?
"Mijn favoriete track van Tiësto is de remix van The Space Between. Deze track is eigenlijk van de Dave Matthews Band, maar Tiësto heeft hier echt een meesterwerk van gemaakt. Muziek moet je verder niet willen uitleggen, dit is gewoon een superplaat."

Welke track van Tiësto zou jij willen mixen?
"Ik denk een plaat die er nog aankomt. De tracks die hij nu heeft gemaakt zou ik niet perse willen aanpassen. Wel zou ik de dingen die er niet zijn willen aanpassen."