Afbeelding
Foto: Mura Kuijpers

Mogelijk App voor meldingen over vervuiling parkeergarages

Door: Peter Houtepen Politiek

BREDA - Er komt mogelijk een App waarop bezoekers eenvoudig melding kunnen maken van vervuiling en vandalisme van de parkeergarages in Breda. 

De gemeente Breda zegt dat in de beantwoording van een aantal vragen die VVD-raadslid Daan de Neef begin december stelde. De gemeente denkt dat de App mogelijk voor alle gemeentelijke gebouwen kan worden ingevoerd. 

De Neef stelde in de brief het onderhoud aan de parkeergarages aan de orde en of het college signalen binnenkrijgt van vieze en vervuilde parkeergarages in de stad. Volgens het college zijn officiĆ«le klachten of meldingen daarover niet ontvangen. "Op het moment dat vervuiling in een specifieke garage direct actie nodig heeft, wordt contractpartner en schoonmaakbedrijf GOM ingeschakeld. Daar waar we zien dat structureel andere inzet nodig is, passen we het ook aan", aldus burgemeester en wethouders. 

Het college erkent wel dat parkeergarage De Barones bijvoorbeeld intussen een verouderde garage is en dat dit ook zichtbaar is. "Dit jaar worden dan ook een aantal aanpassingen gedaan ter verbetering van gebruik en beleving van de garage, zoals aanpassing van de entrees, schilderwerkzaamheden en nieuwe bebording.