VIDEO

Veel belangstelling voor zaak Boef bij rechtbank Breda

BREDA - Rapper Boef moest zich deze woensdag in de rechtbank in Breda verantwoorden voor drie snelheidsovertredingen. Er hangt een voorwaardelijke celstraf boven zijn hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Daarnaast eist de Officier van justitie dat hij 7000 euro moet storten in een fonds voor verkeerslachtoffers.


De zitting vond in Breda plaats, omdat de rechtbank in Tilburg de verwachte mediabelangstelling niet aankan. De rapper, die eigenlijk Soufiane B. heet, racete door Tilburg en klokte 300 kilometer per uur op de snelweg. Deze acties legde hij vast op camera en de filmpjes verschenen al snel op YouTube en Dumpert. Dit is niet de eerste keer dat de rapper in aanraking met justitie komt. Zo kreeg hij in 2017 nog een taakstraf voor het vernielen van een politieauto en heeft hij al een strafblad.  Ook moest hij zich verantwoorden voor het beledigen van agenten. Toen beriep hij zich bij die gelegenheid op zijn artistieke vrijheid als kunstenaar.

De rechter ging in eerste instantie bekijken of het mogelijk was om vandaag al een uitspraak te doen. Daar kwam de rechter al vrij snel op terug. De rechter wil het dossier eerst grondig bestuderen voordat er een uitspraak wordt gedaan. Deze uitspraak zal zijn op woensdag 30 januari om 13.30 uur.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief