Nac wint thuis van Heerenveen.
Nac wint thuis van Heerenveen. Foto: Peter Visser

'Van der Aat nieuwe directeur NAC'

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - NAC gaat de 61-jarige Henri van der Aat aanstellen als nieuwe algemeen directeur. Dat meldt BN DeStem. Van der Aat wordt gezien als zwaargewicht. Hij was bestuurder bij Ajax, maar werd vooral bekend vanwege zijn werk bij wielerploeg Rabobank.

Volgens de krant gaat Van der Aat voor drie jaar tekenen in Breda. NAC was op zoek naar een nieuwe algemeen directeur nadat Justin Goetzee afgelopen najaar aangaf zich solidair te verklaren met technisch directeur Hans Smulders, die werd ontslagen. Goetzee was officieel tot 1 januari in dienst. Zijn taken worden sinds de Kerst waargenomen door Nicole Edelenbos. 

NAC heeft de komst van Van der Aat nog niet bevestigd. "Op dit moment doen we geen mededelingen over onze zoektocht naar een vaste Algemeen Directeur, behalve dat de onderhandelingen met een kandidaat zich in een vergevorderd stadium bevinden", laat de woordvoerder van NAC weten. "We gaan dus ook niet in op namen die in de media worden genoemd. Zodra er witte rook is, laten wij dat weten via onze officiƫle kanalen."