Afbeelding

Politie zoekt getuigen van beroving postbezorger in Bavel

Door: Peter Houtepen Politie

BAVEL - De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een postbezorger in Bavel, donderdagochtend rond 10.30 uur.

De bezorger reed die morgen zijn route in zijn witte Volkswagen Caddy. Nadat hij op de Dielishoek een pakket had bezorgd, werd op het raam van de bijrijderszijde geklopt door een jongeman van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst. Hij droeg een donker trainingspak en een rode pet met een klein Nike-logo. De man stapte in en bedreigde de chauffeur met vermoedelijk een stroomstootwapen.

De dader verzocht de chauffeur weg te rijden. Ondertussen moest hij zijn telefoon afstaan. Uiteindelijk moest de bezorger op de Deken Dr. Dirckxweg stoppen, waar de postbezorger kans zag om weg te komen. Hij rende richting de nabijgelegen manege en vroeg hier om hulp. Nadat de politie was gealarmeerd werden in de auto van de bezorger opengescheurde pakketten aangetroffen waar de inhoud uit verdwenen was.. 

De bezorger kreeg tijdens zijn rit de indruk dat een andere auto hem was gevolgd. Dit was een lichtgrijze Volkswagen Golf 7 met daarin drie mannen met petten. Nadat het slachtoffer op de Deken Dr. Dirckxweg wegrende, zag hij eenzelfde lichtgrijze Volkswagen Golf in de richting van zijn auto rijden. Hij vermoedt daarom dat dit voertuig en de inzittenden ook betrokken zijn bij de beroving.

Wie getuige is geweest van de beroving of meer informatie heeft over de dader(s) of misschien de lichtgrijze Volkswagen Golf kan bellen met 0900-8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.