Opnieuw aanhoudingen voor liquidatieplannen Greetje Bos
Opnieuw aanhoudingen voor liquidatieplannen Greetje Bos Foto: Wijnand Nijs

Opnieuw aanhoudingen voor liquidatieplannen Greetje Bos

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden voor het beramen van een aanslag op de voormalige Bredase officier van justitie Greetje Bos. Dat meldt BN deStem. Het gaat om een man uit Klundert en een uit Steenbergen. De twee hebben banden met motorclubs. 

De mannen werden 14 november vorig jaar al opgepakt door een arrestatieteam, maar werden na verhoor weer vrijgelaten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Breda tegenover BN deStem. De mannen worden formeel verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen voor de liquidatie van de oud-officier.

In 2017 werd No Surrender-oprichter Klaas Otto aangehouden als hoofdverdachte in deze zaak. Hij zou opdracht hebben gegeven om Greetje Bos 'iets aan te doen'. Het OM seponeerde de zaak omdat er onvoldoende bewijs werd gevonden. Ook een voormalig clublid, dat zou zijn benaderd voor de uitvoering, ging vrijuit.

Greetje Bos speelde lange tijd een grote rol bij de strafvervolging van Klaas Otto. Hij is inmiddels veroordeeld tot zes jaar cel. Vorig jaar vertrok Greetje Bos bij het OM. Sindsdien is ze wethouder bij VVD Breda.