De politie en ambulance kwamen ter plaatse.
De politie en ambulance kwamen ter plaatse. Foto: Perry Roovers

Steekpartij vanwege carjacking bij speelweide Liesbos

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Er heeft zaterdagavond 19 januari een steekpartij plaatsgevonden op de speelweide van het Liesbos in Breda. Dit is gebeurd vanwege een carjacking. Er is één persoon, de 21-jarige automobilist, gewond geraakt. De bijrijdster (17) bleef ongedeerd. 

Rond 21.30 uur is de 21-jarige bestuurder van de auto gewond geraakt bij een steekpartij. Drie gemaskerde autodieven hebben onder bedreiging met een mes een auto gestolen op de parkeerplaats bij de Jachthuisdreef in het Liesbos.

De man is nadat hij gestoken is naar het naastgelegen restaurant, de Boswachter, gelopen. Hij werd hier door de eigenaar opgevangen, die gelijk 112 heeft gebeld. De gewonde man is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie was met veel eenheden in en rond het liesbos aanwezig. De parkeerplaats bij de speelweide werd afgezet als plaats delict. De recherche heeft hier onderzoek verricht. 

Burgernet verspreidde het bericht op uit te zien naar een zwarte Mercedes C220 cdi, met kentekenplaat 96-XP-XX. Over de personen konden de slachtoffers een summier signalement geven.  Het gaat om drie personen met donkere kleding; één van hen is ruim 1.80 m lang, de lengte van de twee andere daders wordt geschat tussen de 1.75 en 1.80 m.