NAC verliest van Willem II in Tilburg

Door: Robbert Temmen Sport

TILBURG - NAC is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen in Tilburg. In een zeer matige tot slechte wedstrijd was het de thuisploeg die voortdurend het initiatief nam. Het lukte de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag 94 minuten niet om gevaar te stichten voor het doel van Willem II.

Aras Özbiliz maakte het de vijfmans verdediging van NAC meerdere keren lastig. Na elf minuten werkte hij een voorzet op knappe wijze richting de goal. Al springend liet hij de bal op zijn voet vallen, maar NAC-keeper Benjamin van Leer kon er met zijn vingertoppen nog bij.  Halverwege de eerste helft kwamen de Tilburgers op een 1-0 voorsprong. Een afgeslagen corner werd vanaf een meter of twintig in een keer op de pantoffel genomen door Poll Llonch. NAC-keeper Benjamin van Leer was kansloos bij zijn inzet.

Waarschijnlijk heeft Mitchell van der Gaag een donderspeech gegeven in de rust. Na de rust leek er een ander NAC dan in de eerste helft het veld op te komen. Langzaam leek het erop dat het initiatief werd overgenomen en kwamen er een aantal speldenprikjes via Te Vrede. Echter bleek als snel dat NAC het initiatief niet lang vol kon houden en was het wederom Willem II dat het spel bepaalde. Na 67 minuten spelen mocht Pascal Lundqvist zijn debuut gaan maken voor NAC. Hij kwam het veld in voor Daan Klomp. Hierdoor gooide Van der Gaag het 5-3-2 systeem om naar een 4-3-3 systeem. Dit pakte helaas niet positief uit. In de tweede helft wisten beide ploegen geen potten te breken. Beide teams haalden niet hun niveau.

Tien minuten voor tijd moest clubtopscorer Mitchell te Vrede geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Sydney van Hooijdonk. Het is nog niet bekend hoe het momenteel met hem is. Vlak voor tijd mocht Mounir El Allouchi het veld vroegtijdig verlaten.  Na een overtreding op een middenvelder van Willem II kreeg hij een directe rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers. De VAR keek er nog wel even naar, maar was het eens met de beslissing van Kuipers. In de extra tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Na een vrije doorloop schoot Marious Vrousai de bal in de 92e minuut achter Benjamin van Leer.

NAC blijft door het verlies van vandaag virtueel op de zeventiende positie van de Eredivisie staan. Volgende week neemt NAC het op vrijdag 25 januari in eigenhuis op tegen ADO Den Haag. Aftrap van deze wedstrijd is 20.00 uur in het Rat Verlegh Stadion.

NAC - Willem II 2-0 (1-0): 22. Poll Llonch 1-0, 92. Vrousai 2-0.

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Lewis, Meissner, Peters, Heerkens; Llonch, Tapia (82. Anita), Crowley; Dankerlui, Kristinsson (45. Pavlidis), Özbiliz (75. Vrousai).

Opstelling NAC: Van Leer; Karami, Klomp (67. Lundqvist), Koch, Mets, Van Anholt; Rosheuvel, Verschueren, El Allouchi, Korte (75. Kastaneer); Te Vrede (79. Van Hooijdonk).