Afbeelding

Man raakt rijbewijs kwijt vanwege gevaarlijk rijgedrag

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Rijen omdat hij met zijn auto met hoge snelheden al driftend om geparkeerde voertuigen reed op parkeerplaats P5 bij het NAC-stadion. Dat gebeurde op donderdag 17 januari, maar de politie heeft dat pas maandag bekendgemaakt.

Twee handhavers van de gemeente Breda zagen de man donderdagavond zijn capriolen uithalen. Door de hoge snelheid ontstond bij het verlaten van de parkeerplaats bijna een aanrijding met een auto die over de Rat Verlegstraat reed. De BOA's gaven de automobilist op de Lunetstraat een stopteken waaraan werd voldaan. Vervolgens zijn enkele agenten ter plaatse gekomen om proces-verbaal tegen de man op te maken. Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het document is in opdracht van de officier van justitie naar het parket in Breda gestuurd.

De P5 parkeerplaats bij het NAC-stadion wordt in de avonduren regelmatig gebruikt om met getunede auto's wedstrijden te houden. Hierbij veroorzaken de deelnemers gevaarlijke situaties en flinke overlast, aldus de politie. Driften is een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt. De bestuurder brengt de auto opzettelijk in overstuur, om dit vervolgens zo lang mogelijk aan te houden.