Afbeelding
Foto: Peter Visser

Mounir El Allouchi twee wedstrijden geschorst

Door: Robbert Temmen Sport

BREDA - De openbaar aanklager van de KNVB heeft NAC-middenvelder Mounir El Allouchi een schorsing van drie wedstrijden opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. De middenvelder mist hierdoor de duels van aankomende vrijdag thuis tegen ADO Den Haag en de uitwedstrijd tegen De Graafschap van vrijdag 1 februari.

Zondag werd de middenvelder vijf minuten voor tijd door scheidsrechter Björn Kuipers van het veld gestuurd. Hij ging net iets daarvoor met zijn voet op de achillespees van David Crowley staan. Na de wedstrijd gaf hij zijn fout toe en vertelde daarbij dat er van opzet geen sprake was. NAC ontving maandagochtend het schikkingsvoorstel en zowel de club als El Allouchi besloten het schikkingsvoorstel te accepteren.

Ook tegenstander ADO Den Haag moet het vrijdag in Breda stellen zonder een van hun basispelers. Doelman Robert Zwinkels werd zaterdagavond na het ingrijpen van de VAR ook met rood van het veld gestuurd. Dit was in de met 2-4 verloren wedstrijd tegen VVV-Venlo. Zwinkels heeft van de openbaar aanklager een schikkingsvoorstel ontvangen van twee wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk. Deze heeft ook hij geaccepteerd.