Nac wint thuis van Heerenveen.
Nac wint thuis van Heerenveen. Foto: Peter Visser

NAC haalt aanvallende versterking uit de Premier League

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - NAC heeft zich versterkt met aanvaller Sullay Kaikai. Kaikai is de derde winterse versterking van NAC Breda. De 23-jarige speler komt transfervrij over van Crystal Palace, dat momenteel uitkomt in de Premier League. Kaikai tekent voor de komende 1,5 jaar met een optie voor nog een jaar.

De in Londen geboren Kaikai kwam op zijn vijftiende in de opleiding van Crystal Palace terecht. De Engelsman, die ook de Sierra Leoonse nationaliteit heeft,  werd in het seizoen 2013/2014 voor het eerst verhuurd aan Crawley Town, op dat moment actief in de League One. Bij de club uit Crawley maakte Kaikai zijn debuut in het professionele voetbal.

De seizoenen daarop verkaste de talentvolle vleugelaanvaller achtereenvolgens op huurbasis naar Cambridge United (League Two), Shrewsbury Town (League One), FC Brentford (Championship) en Charlton Athletic (League One). In de tussentijd maakte hij in mei 2016 zijn debuut in de Premier League in een wedstrijd van zijn geliefde Crystal Palace tegen Southampton.

"Met de komst van Sullay Kaikai, die zowel op de vleugels als in de spits uit de voeten kan, haalt NAC de gewenste aanvallende versterking binnen", aldus NAC. "Ik heb veel goede dingen gehoord, ook over de supporters", stelt Sullay Kaikai op de site van NAC. "Ik heb er erg veel zin in en kijk uit naar deze uitdaging. Toen ik hoorde over de kans om voor NAC te kunnen spelen, was ik direct geïnteresseerd. Ik kan niet wachten om te beginnen en alles te geven. Ik ga proberen om direct van waarde te zijn."