De jongen werd ingepakt om onderkoeling tegen te gaan.
De jongen werd ingepakt om onderkoeling tegen te gaan. Foto: instagram/wijkagent_teteringen

Agent redt jonge drenkeling uit Haven: 'Jongen lag spartelend in het water'

Door: Wijnand Nijs Politie

BREDA - Met 'alert en kordaat' optreden van omstanders hebben hulpverleners donderdagnacht een drenkeling gered uit het vrieskoude water in de haven van Breda. Wijkagent Rachid al Kahja had dienst in het centrum toen het gebeurde. "Ik stond op de haven de uitstroom van het uitgaanspubliek te bekijken toen ik door een geschockte getuige werd aangesproken dat er iemand in de haven aan het verdrinken was", schrijft de agent op Instagram.

"Ik ben direct mijn dienstauto uitgestapt en naar de haven toegerend. Aldaar zag ik inderdaad een jongen al spartelend in het water liggen die zich probeerde met man en macht boven te houden." Al Kahja ging terug naar zijn auto, pakte een lang touw met een haak en ging daarmee aan de slag als reddingsboei. "Na vele pogingen lukte het de jongen met collega's en toegesnelde omstanders met het touw uit het water te trekken."

Inmiddels was de brandweer ook toegesneld. De kleren van de jongen gingen uit om onderkoeling tegen te gaan en hij werd gewikkeld in warmtedekens. De jongen is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. "Naar omstandigheden gaat het goed met de jongen en is niet meer in medisch gevaar. Door alertheid van de getuigen en kordaat optreden van omstanders en hulpverleners is het leven gered van deze jongen", besluit de wijkagent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagent_Teteringen (@wijkagent_teteringen) op