Afbeelding
Foto: Peter Visser

Wie is na vrijdagavond de drager van de rode lantaarn?

Door: Robbert Temmen Sport

BREDA – NAC gaat vrijdagavond op bezoek bij rode lantaarndrager De Graafschap. Momenteel staat NAC zelf op de 17e positie op de ranglijst en het verschil tussen de twee ploegen bedraagt slechts één punt. NAC wil vrijdagavond afstand nemen van de onderste plek, terwijl De Graafschap het bloed van de Bredanaars al kan ruiken en van de onderste plek af wil komen.

De eerdere ontmoeting tussen de beide ploegen was in speelronde twee. Op 18 augustus eindigde de wedstrijd in Breda in een 3-0 overwinning voor NAC. Voor NAC scoorde in deze wedstrijd Mitchell te Vrede, Karol Mets en Gianluca Nijholt.  

Voor de ontmoetingen in Doetinchem liggen de resultaten in de eredivisie in balans.  NAC nam zes keer de drie punten mee naar Breda, zes keer bleven de punten in de Vijverberg en vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Van de laatste negen ontmoetingen tussen de beide ploegen in de eredivisie won de Parel van het Zuiden negen keer. In zowel de thuis- als uitwedstrijden eindigde het gelijkspel één keer in een gelijkspel en wonnen de superboeren twee keer.

In de laatste vijftien duels in de Vijverberg wist NAC in alle competities steeds minimaal één keer het net te vinden. In totaal heeft NAC in deze wedstrijden vijfentwintig keer gescoord. Maar toch verloor NAC de laatste twee uitduels van deze reeks.

Uit de statistieken blijkt dat De Graafschap dit seizoen val alle eredivisieteams de meeste doelpunten tegen kreeg in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd. Dit gebeurde dit seizoen al veertien keer. NAC volgt op plek twee samen met Excelsior. Deze twee ploegen kregen elf doelpunten tegen in de laatste vijftien minuten.

De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag pakte in de laatste vijf wedstrijden evenveel punten als in de eerste veertien duels van het seizoen. Slechts vier teams in de eredivisie wisten in de laatste vijf wedstrijden meer punten te pakken dan de Bredanaars.

De Bredanaars wonnen dit seizoen nog niet van een team dat bij aanvang van de wedstrijddag in het rechterrijtje stond en verloor zelfs de vier duels met een ploeg onder de 15e plaats. Het is vrijdagavond dus een mooi moment om hier verandering in te brengen.