Afbeelding
Foto: Betrokken Ondernemers Samen voor Breda

420 cadetten KMA steken handen uit de mouwen

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - Ongeveer 420 cadetten van de Koninklijk Militaire Academie in Breda komen vrijdag 8 februari in actie bij verschillende zorginstellingen, scholen, speeltuinen en kinderenboerderijen. Samen met Betrokken Ondernemers Breda steken ze tussen 09.00 en 15.00 uur de handen uit de mouwen en worden activiteiten gedaan met diverse doelgroepen.

Tijdens deze vrijwilligersdag worden bewoners van zorginstellingen eens extra in het zonnetje gezet. In zorginstellingen worden leuke activiteiten georganiseerd waarbij de cadetten ondersteuning verlenen en meehelpen. Zo wordt er bijvoorbeeld tijd gemaakt voor een echt gesprek, meegeholpen met het rondbrengen van de koffie, het ontbijt wordt geserveerd, de lunch klaargemaakt, taarten gebakken en worden de buitenplaatsen schoongemaakt. Mocht het weer het toelaten dan wordt er ook nog gewandeld.  

Andere cadetten gaan aan de slag bij onder andere het Inloophuis de Honingraad, Boykes Speelhoeve, diverse scholen, de Uitvindfabriek, de Voedselbank, STEK, Belcrum Beach, Rolerisuit en Stichting Help ons Helpen. Ook regionaal gaan de cadetten helpen met diverse activiteiten.  

Het Cadettencorps
Het Cadettencorps is een vereniging voor en door aspirant-officieren (cadetten) van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee, gehuisvest op de KMA te Breda.