De biergarten krijgt een carnavalseditie op Kerkplein.
De biergarten krijgt een carnavalseditie op Kerkplein. (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Nieuw buitenfeestje met carnaval: Hossen & Hoppen

BREDA –  Het Kerkplein wordt tijdens carnaval drie dagen lang omgetoverd tot een heuse carnavalsbiertuin. 2, 3 en 4 maart is het plein het toneel van het nieuwe evenement Hossen & Hoppen.


Koen Vaas, eigenaar van Trophies Events organiseert het feest samen met Stichting Kielegat en de Bruine Pij. "We maken van het Kerkplein een carnavalsbiertuin", zegt hij. "Er komen op het Kerkplein twee zeecontainers te staan. De ene zeecontainer vormt een bar en de zeecontainer wordt een podium." De zeecontainers zijn makkelijk af te sluiten en dat is volgens Vaas 'hufterproef'. De carnavalsbiertuin is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 23.00 uur.

Ook ongeduldige feestgangers kunnen op het Kerkplein terecht. Volgens Vaas heeft deze buitenkroeg namelijk geen wachtrijen. "Dat is natuurlijk erg handig, want dit zal bij andere activiteiten in de stad wellicht wel zo zijn."  

Naast normaal bier en fris worden er in de carnavalsbiertuin ook twee soorten speciaalbieren geschonken. "We zijn nog aan het bekijken welke twee soorten dit gaan worden. Het worden in ieder geval twee toegankelijke speciaalbieren", vertelt Vaas. Ook de carnavalskrakers en vette happen mogen natuurlijk niet ontbreken. 
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief