Anderhalf jaar na de lancering van het fietsabonnement opent Swapfiets een in winkel in het centrum
Anderhalf jaar na de lancering van het fietsabonnement opent Swapfiets een in winkel in het centrum Foto: Swapfiets

Swapfiets opent winkel in het centrum van Breda

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA – Burgemeester Paul Depla en Richard Burger, oprichter en Head of Operations bij Swapfiets openen donderdagavond om 20.00 uur de nieuwe winkel van Swapfiets in de Tolbrugstraat in Breda.

Anderhalf jaar na de lancering van het fietsabonnement in Breda, opent het bedrijf nu ook een in winkel in het centrum.  In Nederland maken ongeveer 90.000 mensen gebruik van Swapfiets. In Breda zijn dat er ongeveer 1.500. Het fietsabonnement is vooral populair onder de studenten en young professionals die in Breda wonen, studeren en werken. De gemeente Breda stimuleert met veel initiatieven inwoners, maar ook mensen werkzaam in Breda, om de fiets te pakken. Zo doen ze dat onder andere met het '076 Fietst'.

Maar hoe werkt Swapfiets dan? Klanten melden zich voor een bepaald bedrag aan via de website van Swapfiets. In ruil hiervoor krijgen ze een fiets met dubbel slot, altijd werkende verlichting en diefstalverzekering. Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen een dag een fietsenmaker langs aan huis. Deze zal de Swapfiets repareren of 'swappen' voor een ander exemplaar. Klanten die liever geen afspraak maken, kunnen vanaf donderdag dus ook langskomen bij de winkel aan de Tolbrugstraat.

Martijn Geervliet, Adviseur Mobiliteit / Fiets - Verkeersveiligheid bij de gemeente Breda vertelt dat de komst van Swapfiets in de binnenstad van Breda aansluit bij de doelen van 076 Fietst. "Voor 076 Fietst is iedere fietsende Bredanaar bijzonder, of ze nu onderweg naar werk, winkel, school of een andere bestemming zijn. Zij zijn het immers die Breda mooi, veilig en bereikbaar houden."

Richard Burger is blij met de komst naar Breda. "Het bieden van 'te gekke service' is één van onze kernwaarden en winkels dragen hieraan bij. Veel mensen willen de Swapfiets even in het echt zien, proberen en vasthouden. Bestaande klanten kunnen bovendien altijd binnenlopen voor zowel grote als kleine problemen met hun Swapfiets. Of dit nu het verstellen van een zadel is, het repareren van een lekke band, of alleen voor een kopje koffie."