Mogelijk moet de stichting Rolerisuit na 32 jaar stoppen
Mogelijk moet de stichting Rolerisuit na 32 jaar stoppen (Foto: CreativeCommons)

Na 32 jaar mogelijk einde voor stichting Rolerisuit in zicht

BREDA - Na 32 jaar dreigt er dan misschien toch een einde te komen aan de stichting 'Rolerisuit'. Er bestaat namelijk een kans dat de stichting zijn vrijwilligers loon moet gaan betalen. "Dat geld kunnen wij niet missen."

Mensen die door een ziekte of een handicapt de deur niet uit kunnen worden sinds 1987 vervoerd door Rolerisuit. De stichting heeft drie bussen speciaal ingericht voor rolstoelers. Bij Rolerisuit zijn enkel vrijwilligers werkzaam. 


Na al die jaren, liet de Inspectie Leefomgeving en Transport in 2013 weten dat Rolerisuit een speciale vergunning nodig heeft om te mogen rijden. In deze vergunning staat dat de vrijwillige chauffeurs betaald moeten worden volgens de cao. Omdat Rolerisuit dit niet kan betalen is er destijds een rechtszaak gestart in Breda. Deze zaak heeft Rolerisuit toen verloren. Inmiddels is de stichting in hoger beroep gegaan.

"We hebben alle vertrouwen in het hoger beroep", vertelt Joop Jansen, voorzitter van Rolerisuit. "We zijn al 32 jaar een vrijwillige organisatie en dat moet ook gewoon zo blijven." De zaak komt op 22 februari om 11.00 uur voor in Den Bosch. "We hebben altijd zonder problemen kunnen bestaan", zegt Jansen. "Ik begrijp niet waarom dat nu niet zou kunnen."

Mocht Rolerisuit 22 februari de zaak toch verliezen, dan is het voortbestaan van de stichting zeer onzeker. "Dan wordt het echt lastig", aldus Jansen. "We kunnen de lonen voor chauffeurs echt niet betalen." 

22 februari vertrekt Rolerisuit met twee van de speciaal voor rolstoelers ingerichte bussen richting de rechtbank in Den Bosch. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief