Afbeelding

Gemeente Breda sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - De gemeente Breda sluit zich aan bij landelijk meldpunt Meld Misdaad Anoniem.

De lokale politie maakt al langer gebruik van het systeem waarop mensen terecht kunnen met anonieme tips over criminaliteit. De gemeente kan hieruit nu ook signalen over onder andere overlast, uitkeringsfraude of onrechtmatige bewoning oppakken.

“Dankzij Meld Misdaad Anoniem kunnen we als gemeente onze informatiepositie op het gebied van veiligheid versterken",zegt burgemeester Paul Depla van Breda. "Dat is belangrijk, omdat we als gemeente risico gestuurd willen werken zodat we op het juiste moment, op de juiste plaats aanwezig zijn om de juiste actie te kunnen uitvoeren. Dat kan alleen als we als gemeente over de juiste informatie beschikken. Dat lukt alleen als iedereen het blijft melden als ze ongewone of verdachte dingen zien. Of dat nu met naam is of anoniem. Zo houden we onze samenleving samen veilig.”

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt dat meldingen doorstuurt naar partners als de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. De informatie helpt de gemeente beter te analyseren en sneller op te treden om de veiligheid in de stad te waarborgen. De gemeente sluit hiervoor een contract af met Meld Misdaad Anoniem.