Bloemen, kaarten en kaarsjes op de plek waar de 23-jarige Paul Pluijmert werd neergestoken.
Bloemen, kaarten en kaarsjes op de plek waar de 23-jarige Paul Pluijmert werd neergestoken. (Foto: Wijnand Nijs)

Herdenkingsmonument doodgestoken Paul Pluijmert opgeruimd

BREDA – Het herdenkingsmonument voor de doodgestoken Paul Pluijmert is vrijdag door de gemeente Breda opgeruimd. Bij een lantaarnpaal lagen onder andere een protestbord, bloemen en kaarsjes voor de 23-jarige Dordtenaar. Door de regen en wind van de afgelopen dagen was er van het monument nauwelijks nog iets over.


Een woordvoerster van de gemeente bevestigt dat in overleg met de familie van Paul Pluijmert is besloten om het te verwijderen. "We zijn nog met de familie aan het bekijken om in een andere herdenkingsvorm iets op deze plek terug te zetten." Waarschijnlijk wordt er een gedenksteen neergelegd.  

Begin november werd de Dordtenaar met een mes neergestoken en zwaargewond aangetroffen op de Adriaan van Bergenstraat. De hulpdiensten zette alles in werk om de hevig bloedende Paul Pluijmert eerste hulp te verlenen, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. De 36-jarige Bredanaar die verdacht wordt van de steekpartij zit nog steeds in voorarrest.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief