De Van Rossems aan de Haven in Breda
De Van Rossems aan de Haven in Breda (Foto: Screenshot NPO Start)

Van Rossems: 'Breda mislukte hoofdstad van Nederland'

BREDA - Maarten, Sis en Vincent van Rossem brachten een tijd geleden een bezoek aan Breda voor hun programma 'Hier zijn de Van Rossems'. Dinsdagavond was op NPO 2 te zien wat de broers en zus van de Nassaustad vonden. 


"Breda beweert dat ze ooit de hoofdstad van Nederland hadden kunnen worden, maar ze hebben ergens dan toch de boot gemist." Met deze zin begint Maarten van Rossem de aflevering. Het televisieprogramma 'Hier zijn de Van Rossems' wordt iedere dinsdag uitgezonden op NPO 2. In het programma brengen Maarten, Vincent en Sis steeds een bezoek aan een andere stad. Tijdens hun bezoek leveren ze deskundig commentaar op verschillende bezienswaardigheden. 

Het drietal bezoekt in de aflevering in Breda onder andere Hotel Nassau, de Grote Kerk, het Kasteel van Breda, het Begijnhof, het Stedelijk Museum Breda en de Haven. Hoewel de Van Rossems Breda meerdere keren 'de mislukte hoofdstad van Nederland' noemen, zijn ze over het algemeen erg positief. "Er is hier meer leuke binnenstad dan ik had verwacht", zegt Vincent. 

Bekijk hier de aflevering: https://www.npostart.nl/hier-zijn-de-van-rossems/12-02-2019/VPWON_1292924FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief