Kielegatter Forever: De narrenkop als tattoo | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: YouTube Stichting Kielegat

Kielegatter Forever: De narrenkop als tattoo

BREDA - Sommigen kunnen niet vaak genoeg aan carnaval in het Kielegat herinnerd worden. Dat gaat zelfs zover dat Kielegatters vanaf nu een narrenkop kunnen laten tatooëren.  


Daarvoor is Stichting Kielegat een samenwerking aangegaan met Bunker Tattoo in de Sint Annastraat. Daar kun je een narrenkop tatoeage te nemen, waarbij je ook nog het carnaval in Breda steunt.

De eerste is inmiddels al geplaatst onder toeziend oog van Stichting Kielegat voorzitter Lucien Verhoef. Secretaris Jasper Mol is de eerste die de narrenkop tijdens deze actie op zijn been heeft laten zetten. Mol vertelt waarom dit zo dierbaar voor hem is. "Het is de narrenkop en degene die hem aan mij heeft gegeven. Ik heb hem gekregen van mijn beste vriend. Van Patrick Mertens." Daar heeft Mol samen mee in Afghanistan gezeten. "Daar hebben we heel veel dingen meegemaakt. En die vriendschap blijft voor altijd. En de narrenkop en de liefde voor carnaval zal ook altijd blijven bestaan. Een mooie combinatie van beide."

Tijdens het plaatsen van de tattoo vertelt Mol dat het een beetje 'carnavalesk' voelt. "Een beetje pijn maar wel fijn." Sam van der Weijden van Bunker Tattoo heeft de tattoo op het bovenbeen van Mol mogen plaatsen. Hij is tevreden met het eindresultaat. "Hij is mooi geworden." De tattoo is als een soort stempel geplaatst. Dus niet helemaal met strakke lijnen.

Bij Bunker zijn ze klaar voor meer carnavalsvierders. Die kunnen de narrenkop in een gepersonaliseerde versie laten zetten. Het plaatsen van de narrenkop gaat vanaf 55 euro en kost nooit meer dan 111 euro. Een deel van de opbrengsten komt ten goede van het carnaval in Breda. Roger

Merling Meijer, eigenaar van Bunker Tattoo vertelt dat de narrenkop wel de basis moet zijn van de tattoo. "Maar een tattoo moet natuurlijk wel persoonlijk zijn. Dus ik denk dat het wel leuk is als iedereen zijn eigen draai eraan geeft en ik denk dat dat ook het mooie van carnaval is. Dat daar een beetje creativiteit bij komt kijken."