Foto: Pixabay

Scholenonderzoek 2019: zo scoren Bredase basisscholen

BREDA - In Breda hebben de leerlingen van de Nutsbasisschool Dirk van Veen uit de wijk Zandberg met een gemiddelde van een 8,3 het beste gescoord tijdens de verplichte eindtoets in groep 8. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De enige school in gemeente Breda die geen voldoende scoorde is OBS De Springplank in Teteringen.


RTL Nieuws heeft de eindtoetsresultaten van de verplichte eindtoets in groep 8, voorheen beter bekend als de cito-toets, van ruim 6.000 basisscholen geanalyseerd en op een zo eerlijk mogelijke manier vergeleken. De Inspectie van het Onderwijs gebruikt deze scores om de kwaliteit op scholen in kaart te brengen. Voor het berekenen van de score per school gebruikten RTL Nieuws de scores van de IEP, Cito en Route 8 van de jaren 2016 tot en met 2018.

Slechts één school uit de gemeente Breda scoort een onvoldoende. Dat is OBS De Springplank uit Teteringen met een 5,4. Volgens RTL Nieuws betekent een mindere score niet meteen dat het onderwijs op een school niet goed is. “Misschien vindt de school andere dingen belangrijker dan een hoge score, of neemt de school juist bewust kinderen aan die minder goed kunnen leren.”

Ben jij benieuwd hoe jouw basisschool scoort? Dat kun je hier terugvinden. Wil je meer weten over hoe RTL Nieuws tot deze scores is gekomen? Dat is op deze website te zien. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief