Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Horecaondernemers en gemeente zetten extra gastheren in tijdens carnaval

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - De Bredase horecaondernemers en de gemeente gaan tijdens carnaval extra gastheren inzetten om bezoekers een warm welkom te bieden en zich veilig te laten voelen. De gastheren zijn van vrijdag 1 maart tot maandag 4 maart aanwezig in het uitgaansgebied van Breda.

In Breda zijn sinds het einde van 2018 de gastheren elke zaterdag aanwezig in de Bredase binnenstad. Ze informeren horecabezoekers proactief, signaleren risico’s sneller en dragen bij aan een goede sfeer en veilig uitgaan in de Beste Binnenstad van Nederland. Daarnaast staan de gastheren in contact met de portiers, politie en het cameratoezicht in de binnenstad.

Door dit nauwe contact kunnen ze samen snel op te treden waar dat nodig is. Tijdens carnaval zijn de gastheren een aantal dagen extra aanwezig om bij te dragen aan een gastvrij en veilig carnavalsweekend.

Bram Oei eigenaar van SfeerBeheer Groep vertelt dat het SterkOpStraat team tijdens carnaval met vier koppels rondloopt. "Om de carnavalsdrukte zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. De gemeente bekostigt de extra dagen op vrijdag, zondag en maandag." Op zaterdag worden de koppels van SterkOpStraat structureel ingezet door de ondernemers. 

De gastheren zijn een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Horeca Nederland Breda, gemeente en politie. Uit hun ervaringen van de afgelopen maanden is gebleken dat de gastheren preventief bijdragen aan de veiligheid in de stad. De horeca, gemeente en politie van Breda zijn tevreden over de eerste resultaten. Bovendien past het initiatief volgens de gemeente uitstekend in het streven van deze partijen om nauwer samen te werken.

De vier koppels lopen tijdens carnaval verdeeld over vier zones in de Bredase binnenstad. "Zo kunnen we het horecagebied in zijn geheel bestrijken. Voor de reguliere zaterdagen is het ook de bedoeling dat we naar een minimale inzet gaan van vier koppels om alle zones zo efficiënt mogelijk te kunnen bestrijken."

Vooralsnog lopen de teams van SterkOpStraat op de zaterdagen met drie koppels. De uitbreiding zal spoedig mogelijk plaatsvinden.