PSV eenvoudig langs NAC in saaie pot voetbal

Door: Thijs Kroezen Sport

BREDA/EINDHOVEN – Koploper PSV heeft in een weinig vermakelijke wedstrijd gewonnen van een onmachtig NAC. De thuisploeg wist in iedere helft één keer te scoren en kon zo eenvoudig drie punten bijschrijven.

Na vijf minuten voetballen leek het een heel lange avond te worden voor NAC. Aanvoerder Luuk de Jong kon heel makkelijk voor zijn man Erik Palmer-Brown komen en een voorzet van Cody Gakpo in het dak van het doel schieten: 1-0.

NAC had gedurende de eerste helft niks in te brengen tegen de koploper, die ook niet het beste voetbal van het seizoen liet zien. Dat samen maakte het een zeer saaie eerste helft. Het PSV-publiek was zelfs zo ontevreden, dat er af en toe een fluitconcert te horen was vanaf de tribunes.

Aan het begin van de tweede helft was de VAR NAC eens goed gezind. Luuk de Jong was zijn tweede doelpunt aan het vieren, toen er in Zeist werd geconstateerd dat er eerder al een PSV-speler buitenspel had gestaan. Hoewel PSV meer de bal had, bleven grote kansen voor de Eindhovenaren uit. Wederom tot ongenoegen van het publiek op de tribunes.

Na iets meer dan een uur voetballen kreeg NAC een kansje op de gelijkmaker, maar een teruggekopte corner kon net niet in het doel worden getikt door Te Vrede. Een paar minuten later gooide PSV de wedstrijd in het slot. Na een snelle aanval was het invaller Donyell Malen die scoorde: 2-0.

Voor NAC komt er een belangrijke reeks met met twee thuiswedstrijden tegen FC Utrecht en VVV Venlo. Wordt er in die twee duels niet gepresteerd, lijkt directe degradatie ontlopen een onmogelijke opgave te worden.