Joris met drie van zijn vrienden die een privétoilet hebben geregeld voor tijdens carnaval.
Joris met drie van zijn vrienden die een privétoilet hebben geregeld voor tijdens carnaval. (Foto: JK)

Privétoilet Joris groot succes: 'Hoop dat de gemeente het nu oppakt'

BREDA - De vriendengroep van Joris regelde afgelopen carnaval een privétoilet op het Kerkplein naast de Bruine Pij. Hierdoor kon Joris, die in een rolstoel zit, gewoon gaan carnavallen. "Veel rolstoelgebruikers hebben gebruik gemaakt van deze toilet. Het was een succes."


Het was nog maar de vraag of Joris zou gaan carnavallen, want dat is voor een rolstoelgebruiker zo makkelijk nog niet. "Carnaval heeft twee nadelen als rolstoelgebruiker: je kijkt in de volle kroegen alleen tegen de billen van je voorganger aan en je kan nergens naar de wc. Als zij dit niet hadden gedaan, was ik waarschijnlijk thuis gebleven." 

Maar Joris bleef niet thuis. "Ik ben zaterdag gaan carnavallen", vertelt hij. "Ik heb samen met mijn vriendengroep een kroegentocht gedaan. Alle cafés waren redelijk in de buurt van het toilet." Daar heeft hij dan ook goed gebruik van gemaakt. "Niet alleen ik, maar ook andere mensen in een rolstoel hebben gebruik gemaakt van het toilet", vertelt Joris. "Iedereen vond het een geniaal initiatief."

Het regelen van het privétoilet was volgens Joris een impulsieve en eenmalige actie van zijn vrienden. "Ik hoop echt dat de gemeente het nu oppakt", laat hij weten. "De oplossing is zo simpel. Voor vijfenzeventig euro kun je al een paar dagen zo'n toilet wegzetten."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief