De Brakkensliert door de Bredase binnenstad.
De Brakkensliert door de Bredase binnenstad. (Foto: Wesley van der Linde)

‘Brakkensliert voor de Grote Optocht? Staan open voor ideeën’

BREDA - Zou het niet wat zijn om de Brakkensliert voorafgaand aan de Grote Optocht op maandag te laten starten? Dat idee opperde Lidia van Hooijdonk van Chatime na de laatste regenachtige editie van de kinderoptocht.


Het is een idee waar de organisatie van de Stichting Kielegat al mee rondliep, geeft Rob Knobel van de commissie optochten aan. “We nodigen haar ook zeker uit een keer om de tafel te gaan, of om aanwezig te zijn bij de evaluatie.”

De afgelopen drie jaar had de Brakkensliert de pech van slecht weer op zondag. Het resultaat? Veel minder publiek. En dat is jammer, vindt Van Hooijdonk. “Laat die kinderen lekker in de Grote Optocht meelopen. Dan krijgen ze meer aandacht en dat verdienen ze.” Knobel: “En het scheelt tien tot twaalf deelnemers omdat tot een half uur voor de start ingeschreven kan worden.”

De gedachte aan de maandag is er vaker geweest. “Maar het grote probleem zijn de deelnemende scholen. Die geven aan dat ze er zelf op zondag nog zijn, maar op maandag vaak niet. Kinderen zijn dan ook al vaak op skivakantie”, weet Knobel. “Sommige ouders komen hun kinderen met de ski’s op het dak halen bij het Chassé.”

De komende weken gaat de stichting evalueren. Eerst intern, daarna met de deelnemers. “Misschien moeten we toch nog eens aan de scholen vragen hoe zij erover denken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief