3FM-dj Sander Hoogendoorn
3FM-dj Sander Hoogendoorn Foto: CreativeCommons/Wikipedia

Bomvol programma tijdens Sanders Vriendenopvang bij Pier 15

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Veel leerlingen in Nederland zijn aanstaande vrijdag vrij, omdat de leraren gaan staken. 3FM-dj Sander Hoogendoorn nodigt iedereen uit om samen met hem deze vrije dag te vieren bij Pier 15. 

Artiesten als Teske, De Likt, Douwe Bob en Call It Off reizen af naar Breda om op Pier 15 op te treden. Buiten de optredens om worden er ook diverse workshops gegeven. Zo geeft rapper Snelle een rapclinic, komt dj Mental Theo de tien minuten mix live doen en geeft actrice Abbey Hoes een acteerworkshop. 

De leraren staken omdat zij de werkdruk te hoog vinden. Ook willen zij meer salaris. Hoogendoorn vertelt dat veel vrienden van het Vriendenteam werken in het onderwijs. "En je vrienden help je een handje toch? Een betere toekomst begint bij goed onderwijs", zegt hij. "En goed onderwijs begint bij leraren die je betaalt voor wat ze waard zijn. Het is eigenlijk best simpel.''

Het programma begint vanaf 06.00 uur. Dan begint de dag met een voorleesontbijt voor kleuters. Om 14.00 uur vindt de laatste activiteit plaats.