Logo bredavandaag.nl

Lijsttrekkers waterschap naar rioolzuivering en Avans

BREDA - De lijsttrekkers van de verschillende deelnemers aan de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart zijn de komende dagen op verschillende plaatsen te zien en te bevragen. Zondag 17 maart trekken ze naar rioolwaterzuivering Nieuwveer, dinsdag 19 maart gaan ze in debat bij Avans.


Op 17 maart tussen 11.00 en 15.00 uur zijn ze bij de open dag van rioolwaterzuivering Nieuwveer in Breda, waar te zien is hoe het waterschap werkt aan schoon water voor mensen, dieren en planten. De aanwezigheid van de lijsttrekkers of andere kandidaten biedt de bezoekers van de open dag de kans om meer te weten te komen over de standpunten van de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen op 20 maart.

De bijna 650.000 kiesgerechtigden in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta hebben de keuze uit de volgende partijen: CDA, Water Natuurlijk, Ons Water, West-Brabant Waterbreed, VVD, Partij van de Arbeid (P.v.d.A.), AWP Niet politiek wel deskundig, Christen Unie, Partij voor de Dieren en 50Plus.

Afvalwater van 500.000 mensen
Op de rioolwaterzuivering Nieuwveer aan de Biezenstraat 7 in Breda maakt het waterschap 24 uur per dag, 7 dagen in de week het afvalwater schoon van inwoners en bedrijven uit Breda, Bavel, Ulvenhout, Galder, Zundert, Achtmaal, Dorst, Rijsbergen, Prinsenbeek, Wagenberg, Terheijden, Zevenbergschen Hoek en Etten-Leur. De installatie kan per dag het afvalwater van 500.000 mensen schoonmaken. Dit is zo'n 75 miljoen liter per dag.

Debat bij Avans
Wie dan niet kan: op 19 maart zijn alle 10 de lijsttrekkers aanwezig bij Avans, waar in aanwezigheid van onder meer studenten van Greenoffice Avans gedebatteerd wordt. Dat gebeurt aan de Hogeschoollaan 1 Breda vanaf 15.45 uur. De bijeenkomst daar begint met een klimaattafelgesprek met agrariër Piet Hermus, Derk Hueting (energie/duurzaamheids) van adviesbureau DHuet en Jan Holtland, ecoloog en boswachter bij Staatsbosbeheer. Daarna volgt het debat tussen de lijsttrekkers van de waterschapspartijen. De toegang gratis, wel aanmelden bij Avans.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief