Minister Arie Slob op bezoek bij CSI in De Nassau.
Minister Arie Slob op bezoek bij CSI in De Nassau. (Foto: Daniel van Domburg)

Minister Slob bij De Nassau: Van minor CSI tot schoolband

BREDA - Hoe ziet het onderwijs eruit op een middelbare school die het anders doet dan andere scholen? Dat was samengevat het doel van het bezoek dat minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) bracht aan De Nassau in Breda. De accenten die De Nassau legt in het onderwijsaanbod spraken de minister aan en wilde hij graag met eigen ogen zien.

De minister werd rondgeleid door twee leerlingen: Kevin Wagemakers en Timber Broers. Zij lieten hem verschillende onderdelen van De Nassau-aanpak zien. Zo nam de minister een kijkje bij de minor CSI. Tijdens deze minor onderzoeken de leerlingen een moord. Dit doen ze door middel van DNA-onderzoek, het grondig bestuderen van een politiedossier en het naspelen van een rechtszaak. De minor CSI is een van de vele minors die wordt aangeboden binnen de Nassau Academie. Alle minors die worden aangeboden zijn interdisciplinair en dus vakoverstijgend.


Bij een les geschiedenis zag hij hoe de tablet wordt ingezet en wat voor extra mogelijkheden het gebruik van een digitale methode biedt. Het is een voorbeeld van digitalisering, waarin De Nassau voorop loopt. De Nassau is ook een van de vijftien scholen wereldwijd met het predicaat Acer Innovative School en vorige maand is de school geïnstalleerd als Microsoft Showcase School. De digitalisering was ook terug te zien in het hologram dat een centrale plek heeft in de aula, dat woensdag de minister welkom heette.

Daarna volgde een bezoek aan de repetities van het debatteam, dat de landelijke debatwedstrijd in 'Op weg naar het Lagerhuis' won. Ook ging hij met de jongeren in gesprek over debatteren en politiek.

Na een optreden van de schoolband in het auditorium sloot Slob zijn bezoek af met het maken van zijn eigen tegel, die een plek krijgt aan de buitenwand van de locatie aan de Paul Krugerlaan. Daar hangen tegels die door leerlingen zijn gemaakt met daarop een boodschap of toekomstwens voor de school. Ook op de locatie aan de De la Reijweg komen tegels van leerlingen in en op het gebouw. De tegel van minister Slob krijgt een plek in het gebouw van de school.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief