Foto: Wijnand Nijs

Vlag Nieuw-Zeeland op Grote Kerk

  algemeen

BREDA - Burgemeester Paul Depla kijkt naar de mogelijkheden om de vlaggen van Nieuw-Zeeland en Nederland op de Grote Kerk te hangen. Op deze manier wil hij laten zien dat wij in deze moeilijke tijd ons medeleven aan Nieuw-Zeeland laten blijken. Dat laat hij weten in een post op zijn Facebook. 


Faissal Boulakjar stuurde de burgemeester een open brief via Facebook. Daarin uitte hij de angst en vragen die mensen na de aanslag hebben. "Een gebeurtenis die vele duizenden kilometers verderop is voorgevallen maar toch heel dichtbij lijkt. De videobeelden van de terreurdaad die massaal worden gedeeld gaan door merg en been. Ook in Nederland en Breda leven mensen mee met de slachtoffers. Tegelijkertijd maken mensen zich ook grote zorgen. Kan dit ook in Nederland gebeuren? Kunnen we nog veilig ons geloof belijden? En welke maatregelen moeten we nemen om de veiligheid van mensen te kunnen blijven garanderen? Allemaal legitieme vragen die ook in Breda worden gesteld." 

Depla laat in zijn reactie hierop weten dat Breda meeleeft. "Natuurlijk in de eerste plaats met al die mensen in Christchurch. De slachtoffers. Maar ook alle nabestaanden en vrienden. De mensen van wie het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Omdat zij van het ene op het andere moment afscheid hebben moeten nemen van hun geliefden. Of omdat ze hun ouders, kinderen, familie of vrienden hebben verloren. We leven ook mee met de mensen in Breda die door deze terroristische aanslag op hun geloofsgenoten geraakt zijn. Verdriet hebben. En zich zorgen maken over hun veiligheid. We spreken elkaar en weten elkaar te vinden. Dat geldt voor mij. Voor de gemeente. En voor de politie." 

Boulakjar stelde in zijn open brief een aantal vragen aan Depla, waaronder of hij bereid is een signaal af te geven door de vlag van Nieuw-Zeeland op de Grote Kerk te hangen en of Depla mee wil langs moskeeën. Dat ziet de burgemeester wel zitten. Hij hoopt op deze manier hun medeleven aan Nieuw-Zeeland te laten blijken. "En je weet dat alles in mij dit soort terroristische en racistische aanslagen op onschuldige mensen veroordeelt." 

Lees de volledige reactie van burgemeester Paul Depla hieronder:FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief