Vertraagacties van de politie
Vertraagacties van de politie (Foto: Perry Roovers en Tom van der Put)

Naar werk of school maandag? Dit moet je weten

BREDA - Wie maandagmorgen op tijd op zijn werk of op school moet zijn, moet even opletten. Het belooft maandag een hectische ochtendspits te worden. Zo rijden de treinen het eerste uur van de dienstregeling niet. Dat betekent dat er tussen zes en zes over zeven geen treinen rijden, en voor die tijd ook niet. 


Voor maandag 18 maart is een landelijke pensioenactie aangekondigd. NS zegt er alles aan te doen om na de acties een betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden. "We hebben daarom in het belang van onze reizigers besloten om de start van de dienstregeling te verschuiven tot na 07.06 uur, als de pensioenacties zijn beëindigd. Hierdoor kunnen de treinen goed opstarten en is de verwachting dat voor onze reizigers in de loop van de ochtend weer een betrouwbare treinreis mogelijk is."

Ook op de weg kunnen er vertragingen ontstaan. Aan de ene kant door mensen die kiezen voor de auto, anderzijds door de langzaamaanacties die onder meer politie, douane en defensie houden. In Breda starten de acties vanaf het Chasséveld. De brandweer luidt de actievoerder vanaf de Tramsingel uit. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief