Het voormalige postkantoor aan de Oude Vest.
Het voormalige postkantoor aan de Oude Vest.

Wonen aan de Oude Vest; Maas-Jacobs koopt oude postkantoor

Door: Wijnand Nijs Economie

BREDA - WonenBreburg verkoopt KPN gebouw onder voorbehoud aan Maas-Jacobs.  De bouwer-ontwikkelaar gaat er in de toekomst huurwoningen realiseren.
 
Maas-Jacobs heeft onder voorbehoud het KPN gebouw gekocht in het centrum van Breda. WonenBreburg heeft na een verkooptender -  waarbij diverse marktpartijen plannen hebben gemaakt voor een herontwikkeling het KPN-gebouw -  onder voorbehoud verkocht aan Maas-Jacobs. Als onderdeel van de tender zijn de plannen getoetst door de gemeente Breda.

Lees ook:
'Mooi dat we dit kunnen oppakken'.
Kris Maas over het project en de samenwerking met ontwikkelaar SDK 

In het plan van Maas-Jacobs krijgt een gevarieerde doelgroep kans om in dit stukje Breda te gaan wonen. Naast een groot aantal koop/huurwoningen, worden er ook 22 duurzame sociale huurwoningen gebouwd. "Dit was ook een eis van WonenBreburg bij de uitvraag", aldus een woordvoerster.
 "Zo krijgt iedereen een kans om op deze centrale, toffe plek te gaan wonen."

Daarnaast bouwt Maas-Jacobs een commerciĆ«le plint  die aansluit bij de huidige nieuwbouw (herontwikkeling) van de Houtmarktpassage. De voorwaarde bij de verkoop is dat de bestemmingsplanwijziging definitief is, zodat Maas-Jacobs ook daadwerkelijk kan gaan bouwen. Gemeente, WonenBreburg en Maas-Jacobs werken hierin nauw samen om dat voor elkaar te krijgen.  
 
Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg: "De 22 woningen, dragen bij aan het aantal nieuwe betaalbare huurwoningen in Breda dat WonenBreburg realiseert in de stad. Daar waar WonenBreburg de mogelijkheid kan pakken, bouwen we nieuwe betaalbare, duurzame huurwoningen, zodat onze doelgroep in verschillende wijken in Breda prettig en duurzaam kan wonen."