Breda, 31 March, 2019.(Fotografie: Peter Visser)
Breda, 31 March, 2019.(Fotografie: Peter Visser) Foto: Peter Visser
fotoalbum

NAC verliest niet bij debuut Brood

Door: Thijs Kroezen NAC

BREDA - Ruud Brood heeft bij zijn debuut als trainer van NAC één punt overgehouden aan het duel met VVV. In Breda werd het 1-1. Geen verliespartij, maar te weinig om de hoop op een goede afloop te laten terugkeren.

"Zijn we er toch weer ingetuind", sprak ooit een bekend voetbalcommentator. Zo moet menig NAC-supporter zich weer hebben gevoeld na een kwartier voetballen in het Rat Verlegh Stadion, want VVV kwam na een misser van Pele van Anholt op een 0-1 voorsprong.

Een enorme dreun voor NAC, omdat er juist in het eerste deel van de wedstrijd fris en aanvallend werd gevoetbald. De spelers wonnen de duels en NAC kreeg uitstekende kansen. Giovanni Korte stuitte op VVV-doelman Lars Unnerstall en een inzet van Mitchell te Vrede ging via de lat over.

Van het goede spel in het eerste kwartier was na de tegentreffer niks meer over. In de tweede helft veranderde er niks aan het spelbeeld. NAC mocht voetballen van de Limburgers, maar creëerde geen kansen. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan op zondagmiddag.

Maar als een duveltje uit een doosje waar daar ineens publiekslieveling Greg Leigh. De linksback was mee naar voren gegaan met een vrije trap en kopte de bal feilloos binnen: 1-1. De hoop keerde terug in het stadion en werd gevoed toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Het bleek na tussenkomst van de VAR een schwalbe en Mounir el Allouchi kreeg geel. Dat werd extra pijnlijk toen hij vijf minuten later zijn tweede kaart kreeg voor hard inkomen en mocht gaan douchen.

Trainer Ruud Brood liet duidelijk zien wat zijn intenties waren in zijn eerste thuiswedstrijd, want ondanks dat NAC met een man minder speelde bracht hij Sydney van Hooijdonk binnen de lijnen voor Van Anholt. In de allerlaatste minuut kreeg Te Vrede nog een grote kans, maar zijn inzet miste overtuiging.

Een punt is niet genoeg voor NAC, dat zeven punten achter staat op de nummer zeventien na deze speelronde. Woensdag moeten de Bredanaars naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Excelsior.