Aanhoudende problemen taxi's: gemeente plaatst camera | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Een van de mobiele camera's van de gemeente.
Een van de mobiele camera's van de gemeente.

Aanhoudende problemen taxi's: gemeente plaatst camera

BREDA - De gemeente Breda plaatst deze donderdag opnieuw een tijdelijke camera tegenover de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade. De camera komt op de stoep naast de ingang naar het binnenterrein van het appartementencomplex.


Tijdens carnaval stond er eveneens een camera op deze plek. Daarmee wilde de gemeente toezicht houden op de standplaats. Aanleiding zijn, zo blijkt uit een bericht van de gemeente aan de omwonenden, de 'aanhoudende problemen op en rond de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade'.

De plaatsing van de tijdelijke camera moet de stad veilig en aantrekkelijk houden. "Veilig taxivervoer valt daar ook onder. Een van de maatregelen die de gemeente hiervoor heeft genomen is de invoering van een taxikeurmerk. Hier moeten alle chauffeurs later dit jaar aan voldoen."

Later dit jaar komen er taxi-stewards op deze taxistandplaats. Om de periode te overbruggen komt er nu een mobiele camera. "Tijdens eerdere evenementen, waaronder carnaval, blijkt dat een mobiele camera preventief werkt."

Volgens de gemeente is de privacy van omwonenden gewaarborgd. "De camera is ingesteld op de stadskant en niet op de woningen. In de woningen kijken is niet mogelijk met deze camera."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief