Geen drie op rij voor Brood: NAC verliest in Almelo

Door: Thijs Kroezen Sport

ALMELO/BREDA - NAC is er niet in geslaagd om de derde wedstrijd onder trainer Brood ongeslagen te blijven. Heracles scoorde een late treffer en de Bredanaars wisten de zaak niet meer om te draaien.

Na de euforie van afgelopen woensdag in Rotterdam was het voor NAC zaterdagavond tijd om het in Almelo op te nemen tegen Heracles. Brood wijzigde zijn opstelling op twee plaatsen. El Allouchi keerde terug en dat ging ten koste van Nijholt. Op de positie van rechtsback kreeg Karami de voorkeur boven Van Anholt.

Het was een saaie eerste helft voor de toeschouwers in Almelo, want beide ploegen maakten veel fouten en creĆ«erden weinig mogelijkheden. Bij de thuisploeg waren het de normaal aanwezige Kuwas die tegenviel, terwijl bij NAC vooral Kastaneer een zeer zwakke indruk maakte.

Aan het einde van de eerste helft klopte Heracles wat harder op de deur bij NAC en kreeg Peterson een goede mogelijkheid. Van Leer wist zijn schot met het been te blokkeren. Bij het rustsignaal was het contrast over de tevredenheid tussen beide supportersgroepen over de eerste helft goed te horen. De Bredanaars zweepten hun ploeg nog eens extra op, terwijl de Heraclieden werden getrakteerd op een fluitsignaal.

De tweede helft was Heracles de bovenliggende partij en werd het met de minuut gevaarlijker. Na een paar mislukte pogingen resulteerde dat uiteindelijk in een terecht doelpunt voor de thuisploeg. Een indraaiende voorzet kon binnen worden gekopt door Peterson, die tussen Koch en Palmer-Brown in stond. De aanvaller knikte knap raak: 1-0.

NAC had nog tien minuten om de score gelijk te trekken, maar kreeg daarvoor geen kansen meer. Brood had in zijn derde wedstrijd als trainer goede zaken kunnen doen, omdat concurrent Excelsior verloor.  De Graafschap deed wel goede zaken door in de laatste minuut gelijk te spelen. Nummer 17 Emmen komt morgen in actie.

NAC heeft nu een week de tijd om zich voor te bereiden op de degradatiekraker van volgende week tegen Emmen. Op vrijdagavond zal NAC alleen genoegen nemen met een overwinning.