Kinderen sporten bij PCP tijdens de Koningsspelen 2019.
Kinderen sporten bij PCP tijdens de Koningsspelen 2019. (Foto: Wesley van der Linde/groennieuws.nl)
video + fotoalbum

7300 Bredase schoolkinderen doen de Pasapas

BREDA - Ruim 7.300 Bredase schoolkinderen zijn de vrijdag begonnen met de Pasapas. Dat is de vrolijke dans waarmee dit jaar de Koningsspelen werden afgetrapt.


Op 15 verschillende locaties in Breda nemen de kinderen deel aan afwisselende sport- en spelactiviteiten. Dit jaar organiseren de deelnemende basisscholen samen met Breda Actief het sportieve festijn. De Koningsspelen in Breda worden dit jaar gehouden op het terrein van de basisscholen of op sportvelden in de buurt van de school. Wethouder Daan Quaars opende de Spelen voor basisscholen de Spindel en de Toermalijn bij VV Bavel.

Ook bij PCP aan de Lage Kant wordt deze vrijdag al driftig gesport. Daar kwamen kinderen van de Fontein (Kameelstraat), Weilust en de Tweesprong samen om te sporten. De sportieve activiteiten worden onder meer begeleid door Deltalent en Teamplay@NAC, samen met verschillende sportverenigingen, die de kinderen laten proeven van hun sport. Verenigingen uit de buurt van de scholen zetten zich in door clinics aan te bieden, ondersteund door studenten van verschillende opleidingen (De Rooi Pannen, Fontys Sporthogeschool, CIOS en ROC Tilburg) en de sportcoaches van Breda Actief.


 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief