Meel en scheerschuim op auto's bij een examenstunt in Breda.
Meel en scheerschuim op auto's bij een examenstunt in Breda. (Foto: Instagram.com/handhaving_breda)

Rector Mencia: ‘Enkele leerlingen vertoonden onacceptabel gedrag’

BREDA - Een klein groepje leerlingen van het Mencia de Mendoza heeft donderdagochtend de examenstunt verpest, door zich niet aan de eerder met de school gemaakte afspraken te houden. Dat zegt rector Jan Hadders in een verklaring die vrijdag aan alle ouders is gestuurd.


Het kleine groepje leerlingen arriveerde rond half negen bij school. Het groepje maakte volgens Hadders door middel van het afsteken van vuurwerk al direct duidelijk, geen boodschap te hebben aan de afspraken die met de schoolleiding waren gemaakt over randvoorwaarden waarbinnen de stunt zich zou afspelen. “Ze bekogelden medeleerlingen met meel, gebruikten tie-rips en tape om leerlingen te knevelen en hielden er geen enkele rekening mee of het ‘slachtoffer’ en dergelijke behandeling wel kon waarderen, of helemaal niet.”

De leerlingen die de organisatie van de examenstunt op zich hadden konden niet voorkomen, dat een kleine groep het ludieke karakter van de stunt volledig verpestte. “Uiteindelijk is handhaving er zelfs aan te pas gekomen. Ook omwonenden van de school hadden last van wat er allemaal gebeurde. Het kostte moeite om het terrein rond de school weer leeg te krijgen, toen de stunt eenmaal was afgeblazen. Het spijt me dat het zo gelopen is”, schrijft de rector.

Hij schrijft dat het hem spijt  dat enkele van zijn leerlingen volstrekt onacceptabel gedrag vertoonden. “Dat zijn slechte ambassadeurs voor Mencia. Maar het spijt me vooral voor al die examenleerlingen, die we een leuke laatste schooldag gunnen en die zelf heel hard hun best hebben gedaan om die te organiseren.”

Vanwege de ongeregeldheden besloot de schoolleiding het tweede deel van de geplande stunt, een ‘bouw-challenge’ waaraan verschillende docenten hun medewerking hadden toegezegd, niet door te laten gaan.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief