Op het dak van het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan zijn nog eens 420 zonnepanelen gemonteerd.
Op het dak van het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan zijn nog eens 420 zonnepanelen gemonteerd. (Foto: Wesley van der Linde/groennieuws.nl)
foto's

Stadskantoor heeft extra spiegelend dak

BREDA - Als je met het vliegtuig over Breda gaat, dan schittert het Stadskantoor je vanaf deze week waarschijnlijk tegemoet. Ook op deel A van het Stadskantoor, dat aan de kant van de Claudius Prinsenlaan ligt, liggen dan zonnepanelen.


De voorbereidingen voor de plaatsing waren al een tijdje aan de gang. Samen met de 402 zonnepanelen op Stadskantoor B en 91 op gebouw C heeft het gemeentelijke hoofdkantoor straks 913 collectoren. Het Stadskantoor heeft nu energielabel B.

Met de zonnepanelen wordt voorzien in ongeveer 15% van de elektriciteit die het Stadskantoor verbruikt, vertelde een woordvoerder eerder. "Omdat de warmtevoorziening van het stadskantoor grotendeels draait op een warmtepomp is het elektriciteitsverbruik hoger dan bij verwarming met gas. De warmtepomp bespaart echter veel gas en is dus veel duurzamer, temeer omdat de gemeente de nog benodigde stroom volledig groen inkoopt."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief