The B-bar is Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie havo/vwo. V.l.n.r. Juryvoorzitter Elske Doets, Juliette Oomen, Marnix Sweegers, Maryse Kiewiet en Ties van Helvoort
The B-bar is Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie havo/vwo. V.l.n.r. Juryvoorzitter Elske Doets, Juliette Oomen, Marnix Sweegers, Maryse Kiewiet en Ties van Helvoort (Foto: Jostijn Ligtvoet)

Scholieren OLV winnen prijs 'Jong Ondernemen' met eigen bedrijf

BREDA - Vier leerlingen van het Onze Lieve Vrouwelyceum zijn met hun eigen bedrijfje verkozen tot 'Junior Company van het Jaar 2019' in de categorie havo/vwo. De scholieren uit wonnen deze titel met hun bedrijfje The B-bar.


Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren. Tijdens de finale namen de leerlingen uit Breda het op tegen zes andere teams. Ze werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun stand, het Stand van Zaken-rapport en een pitch. De jury bestond uit: Elske Doets (Doets Reizen), Thomas Blekman (Global School for Entrepreneurship) en Tijmen ter Veen (The Walt Disney Company Nederland). De leerlingen van het Onze Lieve Vrouwelyceum gingen niet alleen met de titel Junior Company van het Jaar 2019 naar huis, maar wonnen ook de Disney Creativity Award.

Een schooljaar lang werken bijna drieduizend middelbare scholieren aan hun eigen bedrijfje tijdens het programma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. De scholieren richten in teams een eigen bedrijfje op en runnen deze een heel schooljaar lang. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij.

B-bar
Het team van The B-bar verkoopt biologische sesamrepen verpakt in een milieuvriendelijke wikkel bestaande uit bloemenzaadjes, ook wel groeipapier genoemd. Door de wikkel in aarde te leggen en nat te maken, groeien er bloemen uit die bijen aantrekken.

Bregje Kop

FOTOSERIES