Foto: Tim Verbraak

Buitenbad Wolfslaar na flinke verbouwing bijna klaar voor zomer

BREDA - Komende dagen stijgt de temperatuur tot boven de twintig graden. Alle zomerjurkjes, -broeken en -brillen kunnen weer tevoorschijn worden gehaald. Maar verkoeling kan de komende weken nog niet gezocht worden in het Bredase buitenbad Wolfslaar. Het zwembad gaat 1 mei pas weer open.


"We zijn er zeker klaar voor", laat locatiemanager Tim Verbraak van Optisport Zwembad Wolfslaar weten. "Momenteel vinden de laatste onderhoudswerkzaamheden plaats. 1 mei gaan we weer open!" De gemeente investeert flink in het zwembad. "Vorig jaar hebben we het wedstrijdbad al op laten knappen, nu zijn we bezig met het groen", vertelt Verbraak. "Oude bosjes gaan eruit en er komen nieuwe leuke plantjes. Ook zijn alle tegels rondom het bad weg."

Nog iets minder dan twee weken en dan gaat het buitenbad open voor publiek. "Het water is vandaag op temperatuur gebracht en is mooi helder. Ook is de loodgieter langs geweest", vertelt Verbraak enthousiast. "De zaken gaan echt als een tierelier!"

Helaas voor Optisport Zwembad Wolfslaar en zijn bezoekers kan er tijdens de komende warme dagen nog niet buiten gezwommen worden. "Dat is inderdaad erg balen, maar het weegt niet op tegen het feit dat het zwembad straks echt een stuk mooier gaat worden."

Ook de abonnementverkoop doet het beter door het veranderende weer. "Als in de lente de zon schijnt, dan ga je meer abonnementen verkopen." Zwemmers zijn vanaf 1 mei weer welkom voor een verfrissende duik. Iedereen die voor 15 mei een abonnement afsluit profiteert van een korting van 50 procent. 

Bregje Kop

FOTOSERIES