Foto: Imirafoto
foto's

Nóg meer keuze in Breda; Foodhall vanaf vandaag geopend

BREDA - Vanaf vandaag is er voor iedere Bourgondische Bredanaar nóg meer keuze als het gaat om uit eten gaan. Vrijdagmiddag wordt namelijk Foodhall Breda geopend; Achttien verschillende keukens onder één dak. Wij namen donderdagavond alvast een kijkje en spraken een aantal ondernemers. 


Een lange, sjieke rode loper ligt donderdagavond klaar voor Foodhall Breda. Familie, vrienden en leveranciers lopen nieuwsgierig naar binnen om te kijken wat er geworden is van de oude bioscoop aan de Reigerstraat. Bij binnenkomst treffen de gasten meteen een vrolijke jongen achter een houten stand. "Kan ik een speciaalbiertje voor u inschenken?" Met een glas bier in de hand lopen de gasten verder de zaal in. Boven, beneden, links, recht, overal is wat te zien. Verspreid over de hele hal bevinden zich de, in totaal achttien, horecazaakjes. Alle geuren komen de gasten tegemoet wanneer zij verder naar binnen lopen. Iedere horecazaak presenteert vol trots zijn eten aan de gasten. "Wilt u ook proeven mevrouw en meneer? Het is heerlijk."

Voor Maaike van Jummie (toetjes en taartjes) is het allemaal nog even wennen. "Dit is mijn eerste onderneming", vertelt ze met een grote lach op haar gezicht. "Ik vind het toch wel heel spannend." Een jaar geleden stuitte Maaike via Facebook op een oproep van Foodhall Breda. "Ik ben destijds ingegaan op deze oproep en nu, ongeveer een jaar later, sta ik hier!" Klanten kunnen bij Maaike terecht voor allerlei zoetigheden. "Het was altijd al een droom om een eigen bedrijf te beginnen", vertelt de onderneemster. "Dit hier is perfect. Klein en in een leuke omgeving." Maaike is helemaal klaar voor de komende dagen. "Ik ben wel een klein beetje zenuwachtig voor de officiële opening, maar we zullen zien wat het paasweekend allemaal gaat brengen."

Niet alleen Maaike is benieuwd naar wat het paasweekend met zich mee gaat brengen. Willy van 'Soepkip Breda' heeft voor de zekerheid extra veel grillkippetjes ingeslagen. "Ik verwacht topdrukte dit weekend." Ook voor deze onderneemster is dit haar eerste horecazaakje. "Nou, dat is nog wel een grappig verhaal", begint Willy lachend aan haar verhaal. "Laatst was ik op tv naar de Oscaruitreikingen aan het kijken en ik zag daar een speech van Lady Gaga. Zij vertelde dat zij op weg naar de top vaak op haar bek gegaan is. Ze gaf daarom iedereen mee dat wanneer je een droom hebt, je het gewoon moet doen." Deze speech was voor Willy de druppel. "En nu sta ik hier in deze prachtige Foodhall!"

Dat de foodhall prachtig geworden is, kunnen ook de gasten beamen. "Ik wist niet dat het hier zo groot was. Ze hebben er echt iets moois van gemaakt." Je kunt je ogen goed de kost geven; Er is van alles te zien in de hal. De bar in het achterste deel van de zaal is bijvoorbeeld volledig gemaakt van steigerbuizen. Hierdoor ontstaat een moderne en industriële look. Ook het barpersoneel is erg te spreken over het uiteindelijke resultaat van hun nieuwe werkplek. "Ik moest eerst wel even wennen aan het idee van de steigerbuizen, maar nu ik het in zijn geheel zie vind ik het prachtig!" Vanaf het achterste deel van de hal heb je spectaculair uitzicht; Door grote ramen omrand door een stalen pui is de Grote Kerk te bewonderen.

Vanaf vandaag is Foodhall Breda open voor publiek. Iedereen is vanaf 12.00 uur welkom voor een hapje of drankje. Ook alle nieuwsgierige mensen kunnen vanaf dan een kijkje nemen. De hal is zeven dagen in de week vanaf 12.00 uur geopend. 


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief