Foto: Bregje Kop
foto's

Summer in the city; Eerste korte broeken gespot

BREDA - Heel Breda is donderdagmiddag uitgelopen om de eerste échte zonnestralen van april mee te pakken. De terrassen zijn gevuld en het park ligt bezaaid met kleedjes. Ook de eerste korte broeken zijn gespot. 


De temperaturen stegen donderdagmiddag tot boven de twintig graden. Reden voor een hoop Bredanaars om het terras op te zoeken of hun korte broek weer uit de kast te halen. "Voor mij nog geen blote benen, maar wel lekker met de meiden in het park", zegt Fleur die haar zonnebril op doet om haar ogen tegen de felle zon te beschermen. Ze heeft een kleedje neergelegd in het park om samen met haar vriendinnen te genieten van haar vrije dag. En Fleur is niet de enige. In het park eten kinderen ijsjes, zijn groepen jongens aan het voetballen en drinken stelletjes een wijntje uit een plastic beker. 

Ook in de binnenstad is het gezellig druk. Op de terrassen genieten de mensen van de zon onder het genot van een drankje. Een enkeling heeft zijn korte broek al uit de kast getrokken, maar het gros houdt het nog bij een lange broek met een shirt. 

Ook morgen én het hele paasweekend worden er weer zomerse temperaturen voorspeld. Zaterdag wordt het het warmst, dan kan het kwik oplopen tot zo'n 25 graden. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief