De man is met veel moeite aangehouden.
De man is met veel moeite aangehouden.

Man rijdt onder invloed van drugs levensgevaarlijk door Breda

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een 34-jarige man uit Den Bosch is zaterdag 20 april rond 19.20 uur op de Tramsingel aangehouden. Hij zou zwaar onder invloed van GHB door Breda zijn gereden. Meerdere mensen hebben over hem 112 gebeld. 

Een getuige belde de politie toen hij de man in de buurt van het NAC-stadion tegenkwam. De bestuurder maakte ongecontroleerde bewegingen. Daarnaast reed hij verschillende keren door rood. Hij is bijna in botsing gekomen met verschillende auto's en heeft bijna een kind aangereden. De melder is achter de man aan blijven rijden. 

De verdachte verloor het bewust zijn op de Tramsingel. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse. Ook een politiehelikopter, die toevallig in de buurt was, verleende assistentie door boven de plaats van het incident te vliegen. De ambulance werd ook opgeroepen. Het vermoeden bestond namelijk dat de man onder invloed van GHB was. 

De man verzette zich flink toen de politie hem aan wilde houden. Hij schold de agenten uit en probeerden hen te bespugen. Er waren meerdere agenten nodig voor de aanhouding. De man is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook daarbij vond hij het nodig om de agenten en het ambulancepersoneel de huid vol te schelden. 

Na controle in het ziekenhuis is de man ingesloten in een cel. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Er is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed was.