Tijdens Koningsdag worden er extra Nightliners ingezet vanaf Breda
Tijdens Koningsdag worden er extra Nightliners ingezet vanaf Breda Foto: Arriva

Inzet extra bussen tijdens Koningsdag

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Op Koningsdag én de nacht van Koningsdag zet vervoerder Arriva extra bussen in vanaf Breda naar omliggende steden. Ook kan er op Koningsdag voordeliger worden gereisd met een speciaal 'e-ticket Koningsdag'. 

Alle feestvierders kunnen op Koningsdag met een speciaal e-ticket voor 5,50 euro per met bussen van Arriva mee. Deze tickets zijn via de website van Arriva beschikbaar. Ook zet de vervoerder tijdens Koningsdag in heel Brabant op diverse lijnen extra bussen in. Tijdens Koningsdag én de nacht van Koningsdag rijden er nachtbussen. 

Breda
In en rondom Breda worden er extra bussen op diverse stads- en streeklijnen ingezet tijdens Koningsdag en de nacht van Koningsdag. Vanwege 538 Koningsdag zijn verschillende wegen afgesloten en daardoor komen een aantal haltes te vervallen. Buslijnen 1, 5, 7, 325, 326, 327 en 401 rijden hierdoor met een omleiding. Halte Vlaszak vervalt in beide richting vanaf 20.00 uur geheel. De vervangende bushaltes zijn Centrum en Centraal Station. Nightliners 850, 851, 852, 854 en 855 rijden in de nacht van zaterdag op zondag (na Koningsdag). Check de website van Arriva of de Arriva-app voor de vertrek- en aankomsttijden.