Afbeelding
Foto: Politie

Overval Albert Heijn Heksenwiel dinsdag in Opsporing Verzocht

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - Het tv-programma Opsporing Verzocht op NPO 1 besteedt dinsdag 30 april aandacht aan de overval die in november plaatsvond op het filiaal van Albert Heijn aan de Heksenwaag in winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden in Breda.

Bij de overval, op zondagavond 11 november kort voor sluitingstijd rond 19.50 uur, bedreigde een man met een bedekt gezicht het aanwezige personeel. Hij sloeg met een flink mes op de balie en eiste van een personeelslid dat de kassa open werd gemaakt. Na enige pogingen lukte dat. De medewerker pakte geld uit de kassa en gaf dit aan de overvaller. Na de overval sprintte de dader de winkel uit en sloeg linksaf richting de Keislagen. Vervolgens verdween hij uit het zicht.

De leeftijd van de overvaller wordt geschat op begin 20. Hij droeg een donkere jas met een muts en sjaal. Ook had hij een sporttas met hierop het logo van Nike bij zich. De overval is op beveiligingsbeelden vastgelegd. Kort na de overval werd een persoon aangehouden door de politie, maar nader onderzoek wees uit dat dit niet de dader was. De overvaller zou een getinte man zijn en een merkwaardige manier van lopen hebben.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant besteedde eind maart ook al aandacht aan de zaak. Opsporing Verzocht begint dinsdag om 20.30 uur op NPO 1.

Bekijk hieronder het item terug zoals dat eerder uitgezonden werd in Bureau Brabant:

Afbeelding
De politie druk bezig met het onderzoek na de overval.