Afbeelding
Foto: Politie

15 tips over doorrijder ongeval Hamdijk

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - De politie heeft tot dusver zo'n 15 tips binnengekregen over het ongeluk op de Hamdijk in Breda waarbij zondagavond een 79-jarige vrouw zwaargewond raakte en de veroorzaker van het ongeval doorreed.

Heel wat tips gaan over het merk van de auto die de vrouw omver reed, maar dat heeft nog niet geleid tot een doorbraak in het onderzoek. Dinsdagavond wordt in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op NPO 1, aanvang 20.30 uur, aandacht gevraagd voor de zaak.

Vanwege de ernst van het letsel van het slachtoffer besloot de officier van justitie maandag om camerabeelden die van het ongeluk beschikbaar waren, direct vrij te geven. Op die beelden is te zien dat het slachtoffer met haar rollator de Hamdijk via het voetpad oversteekt. Vanaf de Brusselstraat komt een auto aangereden die rechtsaf de Hamdijk oprijdt. Daarbij komt de bestuurder met zijn voertuig uit op de andere weghelft waar het slachtoffer loopt. De vrouw wordt aan de voorzijde geraakt, vliegt de lucht in en wordt een stukje meegesleurd. Vervolgens stuurt de automobilist naar rechts. Hij rijdt een stukje door en stopt daarna naast een andere auto, waarbij hij even contact lijkt te hebben met de inzittenden daarvan. Hierna rijdt hij door in de richting van de Groenedijk zonder zich om het slachtoffer te bekommeren

De 79-jarige vrouw raakte zwaargewond en werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Ze heeft onder meer een oogkas en haar heupen gebroken. Omdat ze veel bloed had verloren, werd ze voor verdere behandeling naar de Intensive Care gebracht.

De politie roept de veroorzaker van het ongeval op om zich alsnog te melden. Datzelfde geldt voor getuigen van de aanrijding en andere mensen die informatie hebben over de dader of ook beschikken over relevante camerabeelden. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Breda, team Markdal, op telefoonnummer 0900-8444. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Zie hieronder nogmaals de camerabeelden: