Afbeelding
Foto: Opsporing Verzocht

Nieuwe beelden doorrijder Hamdijk; getuige gezocht

Door: Wijnand Nijs Politie

BREDA - De 79-jarige vrouw die zondagavond op de Hamdijk door een nog onbekende automobilist werd aangereden is buiten levensgevaar. De automobilist reed na het ongeval door, de vrouw zwaargewond achterlatend.

Ze is er nog wel beroerd aan toe, meldt Opsporing Verzocht. "In het onderzoek hebben we op straat gebroken plastic aangetroffen, dus gaan we er vanuit dat de auto aan de voorzijde beschadigd is geraakt", gaf politiewoordvoerder Dik Advocaat aan. "En misschien heeft de bestuurder de auto daarom ergens achtergelaten of heeft hij de auto ergens ter reparatie aangeboden. Dat kan natuurlijk ook buiten de regio van Breda zijn geweest."

Op beelden is ook een tweede auto te zien. "We zijn ook op zoek naar de inzittende(n) van die auto, we zijn benieuwd naar hun verhaal. Ook omdat ze ons meer kunnen vertellen over die bestuurder. Daarnaast zijn we ook op zoek naar meer beelden."

De nieuwe beelden, die dinsdagavond in Opsporing Verzocht werden getoond, lieten ook een persoon zien die kort na de aanrijding bij het slachtoffer stond. Ook is op de beelden een lichtkleurige auto te zien die kort na het ongeval de Hamdijk passeerde. "We zijn op zoek naar mensen die hier meer over kunnen vertellen."

Na de uitzending van het item over de aanrijding - die hieronder is terug te zien - ontving de politie meer dan veertig tips.